lauantai 22. huhtikuuta 2017

Iltapäivä Frida Kahlon ja Antonio Banderaksen kanssa


Iltapäivä Malagassa soljuu kuin aistien maailmassa liikkuva 
elämänvoima Eat, Pray and Love! 


Syö sydämesi kyllyydestä. 

Alcabazillan huudeilla maistellen ensin täyteläistä kasvisruokaa ja sitten nautiskelua vaaleanpunaisen gintonicin ja Antonion kanssa (tähän tarvitaan mielikuvitusta). Malagan vanhan kaupungin kujilta löytyy myös Frida Kahloon rakastunut Fausto sekä San Juanin kirkko, jossa on hyvä istahtaa puiselle penkille ja aistia lähes jumalaisen täydellinen rauha.



Siellä se Antonio vilkuilee Burger Kingin talon kattoterassilla. Huomaattehan? Pensaiden takaa voit helposti erottaa hänen kauniit silmäripsensä.

Reitti Antonion sydämeen kulkee suunnilleen näin. Suuntaa Vegeravintolaan aivan Alcabazillan kupeessa. Syö ihana kasvislounas. Maistele minttuteetä. 
El Vegetariano de la Alcazabilla, Calle Pozo del Rey 5.


Laku GT, Antonion seurassa.

Jalkaudu aterian jälkeen naapurustossa kohoavan hotellin kattoterdelle ja iltapäiväsi Antonion seurassa voi alkaa. Miten, no siten, että tämä komea espanjalaisnäyttelijä on hetki sitten ostanut kattoterassihuoneiston aivan hotellin naapuritalosta. Huhuilimme Antoniota, mutta hän vain raotti kauniin ruskeita silmiään, señoras, shhh, nyt oli siestan aika.
Premiumhotellin terassin gintonicvalkoimista löytyy harvinainen lakuGT, lasin reunalla riekkuu punainen lakukiehkura koristeena. Miksipä ei!
Premium Hotels, c/Alcazabilla, oisko ollut viides kerros? Respakin neuvoo.


Meksikolaissyntyinen Frida ei juuri löytänyt ilonaiheita elämästään. Hänellä oli siihen omat surulliset syynsä.


Frida Kahlo esittäytyy sevillalaisen Fausto Velázquezin kuvailemana, kauniina, värikkäänä ja totisena. Sala Unicajan näyttely jatkuu aina toukokuun loppuun asti ja se on ilmainen. Malagasta näyttely lähtee Meksikoon, Nykkiin ja sieltä Tokioon.
Sala Unicaja, Plaza del Siglo.


Aikaisimmat Jumalanpalvelukset alkavat aamulla jo ennen töihin menoa.

Malagan vanhassa kaupungissa on lukuisia kauniita kirkkoja, esimerkiksi San Juan, joka on niin söpö, vanha ja houkutteleva, että sinne on aivan pakko pysähtyä, sulkea ovi perässään ja istahtaa alas, pois maailman mölystä ja tohinasta.


Tässä kiirehtii ihanaa malagalaisvaimoaan treffamaan paikallinen caballero.

Malagan vanha kaupunki sulkee sisäänsä niin suloisia pikku liikkeitä, kauppoja ja kummasteltavaa, että iltapäivä menee menojaan ja ilta saapuu. On suunnattava takaisin junaan, joka vie matkalaiset kotiin. Kiitos seurastasi Tua!


Elokuiset Malagaferiat on must! Älä missaa, jos olet lähistöllä.

Tosin joitain harha-askelia suvaitaan, koska ollaan kuitenkin ihanassa Malagassa, joka on houkutuksia täynnä.



1 kommentti:

  1. Allia ja Amandaa nauratti kun mä huutelin Antoniota 25.3.17 tuolla, kun hän oli paikalla elokuva festivaaleilla. Mun 90 luvun komistus :)

    VastaaPoista