Keväisin surkuttelen Aurinkorannikolla kaihomielisenä kuusenkerkän tummumista Suomessa. Sen aika on niin lyhyt. Tänä vuonna kun kesä on myöhässä, ehdin kerrankin kuusenkerkän keruuseen.
Kuusenkerkkää vastarannalla |
Olen usein maistellut mielessäni kuusenkerkkäjuomaa ja nyt ajattelin vihdoin ryhtyä mielikuvituksen tuotoksista itse tekemiseen. Toki olen joskus aikoinaan sekoittanut kuusenkerkkää salaatteihin ja keittoihin, mutta että lähes kokonaan kuusenkerkkää, se on uusi makuelämys.
Kuusenkerkkäjuoma
Litra kaunista, uuden sadon vaaleanvihreää kuusenkerkkää, kaksi litraa raikasta vettä, viiden sentin pala tuoretta inkivääriä silputtuna, pari desiä hunajaa ja yksi iso sitruuna kuorittuna ja paloiteltuna.
Keitä 20 minuuttia kattilassa huuhdellut kuusenkerkät, lisää muut ainekset, jäähdytä, siivilöi ja laita jääkaappiin maustumaan.
Ps. On muuten jännä sekin, että sitruuna, joka on meillä Espanjassa lähes ilmaista, maksaa täällä Suomessa peräti 3.59€ kg. Tai jännää ja jännää, sitähän kasvaa siellä riesaksi asti.
Kuusenkerkän maisteluraadin arviot:
(Ps lähtötilanne on minulle melko haasteellinen, koska nämä kaksi herkkusuuta on maistelleet nyt iltaisin Alsacen viinitilallisten herkkuviinejä.)
Marido: Yllättävän pirteän ja raikkaan makuinen juoma. Jos tuo on terveellistä voi sitä silloin tällöin juodakin.
Abuelo: Tämähän on erinomaista. Mitäs kaikkea terveellistä se inkivääri tekikään?
Tekijän kommentti: Olen yllättynyt näin positiivisista lausunnoista.
Kuusenkerkkäjuomaa voi nautiskella esimerkiksi laiturilla. |
Kuusenkerkkä sisältää C- ja A-vitamiinia, kivennäisaineita ja flavonoideja. Ja täytyy todeta, että sitruuna ja inkivääri tekevät kuusenkerkkäjuomasta maukkaan ja hyvinkin hienostuneen.
Kuusenkerkkää saa btw kerätä vain maanomistajan luvalla.
Tällaisia luonnontuotteita kannattaa aina maistella aluksi varovaisesti, jotta selviää miten kenenkin elimistö niihin suhtautuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti