Kesälomalla on aikaa keskittyä kokeilevan keittiön mahdollisuuksiin. Kerrankin olemme Suomessa nuoren raparperin ja alkukesän hortailun aikaan.
Raparperiä ja chiansiemeniä
Tee ihan perusraparperisoppa, litra pilkottuja raparperejä, pari litraa vettä, sokeria maun mukaan, vaniljasokeria, kanelia ja perunajauhoa saostukseen ihan hiukan. Osaathan tämän?
Laita kylmään yöksi.
Tee chiasekoitus aamulla.
Ripottele muutama teelusikallinen chiansiemeniä raparperisopan joukkoon. Sekoittele välillä.
Liota vähintään vartti ennen tarjoilua.
Abuelo: Kyllä tässä vanhan miehen vatsa ihmettelee. Muistuttaa sammakonkutua. Tämä on varmaan niin terveellistä, ettei tätä tarvitse usein syödä.
Marido: Maistuu terveelliseltä. Tämä kannattaa juoda, niin se loppuu nopeammin.
Koekeittiö kiittää osallistujia!
Ja haluaa omasta puolestaan sanoa, että hyvää oli, chiansiemeniä oli kiva pureskella.
Ja haluaa omasta puolestaan sanoa, että hyvää oli, chiansiemeniä oli kiva pureskella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti