Kaupunkilaisena minua aina jaksaa hämmästyttää kuinka näppärästi väki maaseudulla järjestää herkkuja pöytään.
Kiinnitä lohifile puutapeilla lankkuun, joka ilmeisimmin ei saa olla pihkapuuta.
Valmista suolalla terästetty vesi. Sitä sitten huiskitaan lohelle katajanoksalla.
Sytytä nuotio. Partiossa opetettiin aikoinaan, että kuusen kuivilla alaoksilla syttyy märkäkin puu ja niin syttyykin.
Asettele lohi nojailemaan tulta päin.
Kas tässä, ihanaa loimulohta! |
Jos lohen pintaan tulee valkoista nestettä, on se liian lähellä tulta.
Huiski sopivasti suolavettä lohelle.
Kypsyyden kanssa tulee olla valpas, ettei lohi tule kuivakaksi.
Kyllä kesäruoka on ihanaa! Ja kesäbooli myös!
Juhannusjuhlia odotellessa! Ihanaa kesää raikkaasta Suomesta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti